Radugadesign (RU) → VOICE OF FIGURES / 2016

O projektu

Videomapping studia Radugadesign rozpohybuje fasádu paláce Kinských v živých barvách. Za představením, které na první pohled působí jako veselá hra základních abstraktních tvarů a sytých barev, ve skutečnosti stojí mnohem víc.

Radugadesign vychází z velkých objemů dat, které se ve výpočetní technice označují jako „big data“, a převádí je na zvukovou stopu. Počáteční zmatek a změť tvarů představuje neuspořádaná data, se kterými autoři videomappingu pracují. Skrze fasádu paláce Kinských je ale upravují do tvarů, které nakonec vytvářejí harmonickou melodii.

Obrazce a zvuky, které tímto technicky náročným postupem vznikají, jsou tak výsledkem všemožných výpočtů a vzorců.

O umělci

Ruské mediální a designové studio Radugadesign vzniklo v roce 2007 a od té doby už stihlo realizovat neuvěřitelných 350 projektů. Díky tomu si vybudovalo vedoucí pozici v oblasti zábavních technologií a interaktivních instalací v Rusku. Jeho práce už ale důvěrně znají i za hranicemi domoviny. Studio Radugadesign se už představilo například ve Francii, Belgii, Koreji, a dokonce i na Severním pólu.

Široká škála aktivit Radugadesignu zahrnuje vše od audiovizuálních show po interaktivní instalace. Při své práci využívá a kombinuje tři své hlavní specializace – prostor, technologie a design. Spolupracuje ale i s mnoha odborníky napříč kreativními obory od architektů přes designéry, umělce a hudebníky až po programátory. Společným úsilím těchto lidí vznikají projekty, které již téměř deset let oslovují publikum po celém světě.