Weltraumgrafik (DE) → The Wind

19:30 → 24:00
  • Videomapping

O projektu

Z důvodu konání bohoslužby začíná v neděli 17.10. videomapping od 19:30.

Žijeme v iracionální době. Na vlastní kůži hmatatelně zažíváme ekologickou krizi. Všechno se mění. Nejistota se stává všudypřítomnou. Pandemie nám zase jednou tvrdě ukázala, že sdílíme jednu jedinou planetu, jejíž globální problémy je třeba řešit celosvětově. Katastrofa však může být výzvou. Novou šancí začít dělat věci jinak a lépe. The Wind je dílo o budoucnosti. Vítr jako symbol pro změnu a nejistotu, které se nemusíme obávat. Nejistotu, která je tvůrčím principem. Jak jinak bychom se posunuli dále? Jak jinak bychom přestali dělat stále stejné chyby? The Wind je abstraktní a hypnotická projekce rozdělená na dvě části – nedávnou minulost a blízkou budoucnost. Chaos, krize, změna, náprava. Restart. Konflikt jako nedílná součást evolučních procesů. Utopie, dystopie. Starý konec, nový začátek. Nechte se unést, začněte znova a lépe.

Mercedes-Benz interaktivní odpočet

Budoucnost jezdí na elektřinu. Rozsviťte svým prstem karlínský kostel a zpříjemněte si čekání mezi projekcemi. Vyberte si barvu, určete směr a rychlost výboje a sledujte jeho pohyb po fasádě. Aplikaci připravilo kreativní studio 3dsense. Ke stažení na http://www.signalmb.cz/.

O umělci

Phil Max Schöll (DE)

Phil Max Schöll je berlínský motion-designer a vizuální umělec. Je zakladatelem studia Weltraumgrafik, které vytváří audiovizuální instalace, projekce a světelné instalace. Hledá nekonvenční přístupy a novou estetiku v oblasti imerzivních médií. V posledních letech realizoval celou řadu velkoformátových videomappingů a instalací v Německu, Francii, Polsku, Španělsku či Japonsku.

Julian Stetter (DE)

Julian Stetter je hudební producent a DJ s radikálním, přesto však něžným přístupem ke své tvorbě. Vydával pod hudebními labely jako Correspondant, Permanent Vacation, City Slang nebo Kompakt Records a posledních pár let cestoval po celé Evropě, Severní a Jižní Americe i Asii. Skládá hudbu pro divadelní představení a vyučuje Sound Studies na univerzitě v Bonnu.

Podporuje

  • Patron instalace

    Mercedes-Benz

  • Za podpory

    Praha 8