Giegling (DE) → 10^100

  • Instalace

O projektu

Partnerem instalace je Ministerstvo kultury ČR.

Dvě důležitá výročí, jedna instalace. Deset let od založení německého kolektivu Giegling a sto let od vzniku nejslavnější umělecké školy moderní doby, Bauhaus, která ve své době započala unikátní revoluci v uměleckém vzdělávání a dokázala proměnit tvář architektury, designu a umění. Giegling interpretují své vlastní pojetí Bauhausu. Mají na to nepopiratelné právo. Studio vzniklo a tvořilo na Univerzitě Bauhaus. Nosticova zahrada se tak promění v experimentální hřiště a sculpture park. Giegling těží ze svých bohatých zkušeností s živým uměním, stage designem, ale i sociologickou reflexí. Bauhaus je v jejich pojetí aktuální, nadčasový a pochopitelně okázale transdisciplinární. Důležitý je především samotný proces. Nejde totiž jen o to, co tvoříte, ale také o to jak. Centrum pozornosti patří člověku. A ten by neměl zapomínat, jak si hrát. Sochařský park a dočasné digitální hřiště návštěvníka doslova láká. Volá na něj a nabádá jej ke hře. Experiment, řemeslo a celistvě pojaté umělecké dílo totiž byly vždy součástí Bauhausu. Je čas si hrát. Uvolnit se a stát se součástí nepředvídatelné instalace.

Doprovodný program 

Piknik na planetě Giegling 

  • 12. 10. 2019, 15:00 – 19:00
  • vstupné zdarma

Pro sobotní odpoledne si label připraví speciální vystoupení uprostřed svých kinetických děl, které vás pozve k jedinečnému hudebnímu pikniku na planetě Giegling. Piknikové koše se sebou.

 

O umělci

Giegling je transdisciplinární hudební a umělecký kolektiv, jehož členové se seznámili během studií na Univerzitě Bauhaus ve Výmaru. Součástí kulturních aktivit bylo také založení vlastního hudebního labelu, dnes však kolektiv působí spíše jako kreativní studio a otevřená platforma, která velebí neustálý příliv nových inspirací a členů z celého světa.

Podporuje

  • Ministerstvo kultury ČR