Čestmír Suška & Petr Pufler (CZ) → Ocelot

O projektu

Matador českého sochařství Čestmír Suška spojuje své síly s mladým světelným designérem Petrem Puflerem. Suškův monumentální kovový válec s názvem Ocelot přicestoval do Prahy z plzeňské výstavy v rámci Evropského hlavního města kultury, aby se objevil ve zcela novém kontextu. Pohyblivé světlo Petra Puflera s ním rozehrává stínohru na dlažbě a fasádách Ovocného trhu. Instalace byla zapůjčena z výstavy Restart pořádané v rámci projektu Plzeň2015.

O umělci

Čestmír Suška je významný český sochař, režisér a kurátor. Na počátku osmdesátých let organizoval kultovní Malostranské dvorky, v letech 1987 – 1991 byl členem umělecké skupiny Tvrdohlaví a od roku 2000 je zakladatelem Sochařského sdružení Bubec v Praze – Řeporyjích.

Petr Pufler je interaktivní světelný designér. Vytvářel světelné instalace v hudebních klubech Neone, Meetfactory, Bajkazyl nebo v café Neustadt, kromě SIGNAL festivalu dále spolupracoval například s Famufestem, festivalem Jeden svět, Redbull Music Academy nebo Lunchmeat. Jeho tvorba byla představena na výstavách v Čechách i v zahraničí.