Marpi Studio (PL) → Aquarium

19 - 24 hod

O projektu

Aquarium je interaktivní simulace inspirovaná podvodním světem. Pomocí umělé inteligence se projekt pokouší najít způsob, jak obraz může překvapit svého vlastního tvůrce. Tento nekonečný a neustále se vyvíjející projekt využívá aplikaci založenou na metodě Machine Learning. Ta se postupně přizpůsobuje aktivním divákům a s každým z nich se snaží interagovat.

Hlavní myšlenkou instalace je akvárium naruby. Z perspektivy akvarijní rybičky festivalovým návštěvníkům předvádí, jaké to je, když se s nimi snaží komunikovat a hrát neznámá obří bytost. Na míru složená dvouhodinová originální skladba byla rozdělena do krátkých sekvencí, které se následně skládají dohromady na základě aktivit diváků. Každý z nich si tak může složit vlastní audiovizuální představení.

Vizualita Aquaria je založená na kráse evoluce s řadou úchvatných a hypnotických exotických zástupců fauny i flory.

Přejděte do obchodu pro  iOS nebo Android a stáhněte aplikaci New Nature. Když ji poprvé otevřete, budete vyzváni, abyste poskytli přístup k údajům o vaší poloze, díky které bude možné zjistit, zda-li se nacházíte blízko uměleckého díla.
V případě, že se nebudete vyskytovat přímo u projekce, aplikace se automaticky synchronizuje s dílem. Vyvíjející se stvoření na projekci se rozšíří do mobilů všechny diváky.
Budete schopni s tímto tvorem komunikovat prostřednictvím svých telefonů a vzít si jej i domů.

I když nebudete v blízkosti této instalace, aplikace nabízí  funkci nekonečného namnožení těchto tvorů, budete si s nimi moci hrát, nakrmit je a získat všechny nové aktualizace.

O umělci

Původem polský umělec Marpi žije v San Franciscu, kde tvoří interaktivní multiplatformové projekty. Staví v nich celé trojrozměrné světy, které často doplňuje o rozšířenou nebo virtuální realitu. Spolupracuje s kreativním studiem Obscura, kde jsou jeho klienty společnosti jako Disney, Google nebo Adobe.

Podporuje

  • Praha 1

  • Národní knihovna ČR