Romain Tardy (FR) → Future Ruins

19 - 23 hod

O projektu

Zahrada vždycky byla místem, kde se mísí skutečné a smyšlené příběhy. Místem náhodných i tajných setkání i prostorem pro neomezený rozvoj představivosti. Staleté stromy odjakživa připomínají nenápadné i neúprosné plynutí času a ve stínu jejich korun se symbolicky potkávají přátelé napříč generacemi. Život v zahradě je malé zrcadlo celého světa.

Site-specific instalace s názvem Future Ruins kombinuje digitální projekci na kostel sv. Cyrila a Metoděje s dvanácti světelnými sochami. Jejich tvary kopírují v životní velikosti jednotlivé architektonické prvky, které návštěvníci najdou i přímo na fasádě kostela. Stříšky, portály a arkýře jsou jakoby náhodně pohozené po celé zahradě. Jak původní novorománské prvky, tak ty nové od Romaina Tardyho, představují pomyslné pozůstatky našeho světa naprosto nezávislé na čase. Leží tu zhroucené, ale přesto osvětlují noční tmu.

O umělci

Spoluzakladatel evropského vizuálního labelu ANTIVJ Romain Tardy se zaměřuje na hmotné, “offline” umělecké instalace a svoji práci rozhodně nepovažuje za digitální umění. Vytváří statické i animované objekty všech různých rozměrů a sám tvrdí, že prostor, který pro svou práci dostane, pro něj není limitem. Pochází z Paříže, ale po letech práce ve francouzské metropoli přesídlil do Bruselu, kde dnes žije a tvoří.

Podporuje

  • Aktuálně