Michal Cimala & Michal Škapa (CZ) → DUO NEONE 2

15.9. - 16.10.2022
  • Výstava

O projektu

Michal Škapa pracuje s fenoménem neonu více než sedm let a kombinuje ho především s malbou nebo konstruuje samostatné objekty. Michal Cimala postupuje obdobně a klade důraz především na prostor a kombinaci se sochami a objekty. V rámci projektu Duo Neone 2 s podtitulem Neoneon, který navazuje na výstavu v Trafo Gallery, představí autoři zcela nová díla, site-specific instalace na půdě galerie a také v přilehlém okolí. Tvorba, jenž je z velké části postavena na světle a barevných efektech, si tak ze své podstaty rozumí se Signal Festivalem.

O umělci

Michal Cimala je sochař, malíř, designér, šperkař a hudebník. Absolvoval Vysokou školu uměleckoprůmyslovou v Praze a od roku 2006 je asistentem Ateliéru sochařství I na Akademii výtvarných umění v Praze. Zabývá se apokalyptickými výjevy, vzpomínkami na budoucnost, experimentálními materiály, neotřelými hudebními nástroji a hravou estetikou. Je spoluzakladatel Trafačky a Trafo Gallery.

Michal Škapa patří k nejvýraznějším autorům české graffiti scény. Působí v okruhu autorů legendární pražské Trafačky. Jeho volná tvorba sahá od muralů přes akrylové rukopisné abstrakce či airbrushové figurativní kompozice až po site-specific instalace a prostorové objekty. Je spoluzakladatelem sítotiskové dílny Analog!Bros a blízkým spolupracovníkem labelu BiggBoss.

Podporuje

  • Partner instalace

    Galerie U Betlémské kaple