Hyperbinary (CZ) → MONOLITH POWERED BY MERCEDES-BENZ

O projektu

Instalace Monolith vzdává hold ruchu i klidu noci ve velkoměstě. Světelný objekt nasává všechny okolní světelné zdroje a přetváří je v úchvatnou digitální show. Ve střídajících se krajinách a prostředích instalace evokuje dojem dynamické jízdy v automobilech značky Mercedes-Benz. Svým divákům tak zprostředkovává originální zážitek z nočního města plný světla, energie a elegance. Nedílnou součástí instalace je hypnotizující zvuk, který vytvořil speciálně pro Monolith světově známý skladatel z Bosny Billain.

Instalaci tvoří 3328 LED kuliček. Každá z nich je samostatným bodem kompozice, schopným zobrazit celé barevné spektrum. Tato technologie patří k nejnovějším trendům a na SIGNALu se objevuje zcela poprvé.

O umělci

Studio Hyperbinary založili zakladatelé Signal Festivalu s potřebou vymýšlet, navrhovat a realizovat nové umělecké pohledy na lidskou identitu a inovativní technologie. Hnacím motorem jsou syntetické reality a hluboce poutavé momenty v imerzivních audiovizuálních zážitcích, digitálních vyprávěních a interaktivních mediálních představeních. Studio spolupracovalo s agenturami, kulturními instituty, mediálními umělci, technology a choreografy na zkoumání člověka v digitálním věku. Studio zaniklo v roce 2018.