Filip Roca (ES) → MULTIVERSE

  • 3D projekce

O projektu

Stereoskopickou 3D videomappingovou projekci její tvůrce Filip Roca příznačně nazval Multiverse. Celá se totiž točí kolem paralelních vesmírů, tedy teorie, že nám známý vesmír není jediný a kromě něj existují ještě další, které jsme zatím jen nenašli. Tyhle domnělé světy jsou tvořeny vším, co známe i my: prostorem, časem, hmotou, energií a fyzikálními zákony, které všechno předešlé popisují.

Instalace Multiverse je jakýmsi abstraktním putováním paralelními vesmíry, napříč nekonečným množstvím hmoty, pokroucenými fyzikálními zákony a neznámými krajinami. A celá cesta začíná přímo před vašima očima, na fasádě Tyršova domu.

O umělci

Filip Roca žije a pracuje v Barceloně, původem je ale z Černé Hory. Nová média byl zvyklý využívat během své letité praxe v oblasti animace a grafického designu. Nezapomněl na ně ale ani ve své volné umělecké tvorbě a vytváří díky nim architektonické video projekce, videomappingy. Za ně byl v roce 2015 oceněn první cenou na International Mapping Festival v Gironě nebo o rok později na iMapp v Bukurešti.

http://filiproca.com/

Podporuje

  • Městská část P1

  • Epson