_STROY (CZ) → SSSSSSpace

19 - 23 hod

O projektu

Projekt SSSSSSpace vyniká díky unikátní kombinaci technologií. Ty se mísí v site-specific instalaci v Riegrových sadech, v těsné blízkosti památníku oslavujícího 150leté výročí Sokola.

Před divákem se otevírá vizuální jízda napříč vrstvami technik, které se navzájem doplňují, překrývají nebo vyvracejí, a představují možnou utopickou budoucnost street artu v následující stovce let.

Skloubením neotřelého místa, originální instalace a anamorfního graffiti s 3D projekcí vzniká ojedinělý koncept, který přihlížející diváky zaručeně vytáhne z reality. SSSSSSpace se ale vztahuje i k samotným umělcům. Dává jim totiž k dispozici nový nereálný prostor, v kterém mají svobodu vytvořit úplně cokoliv.

O umělci

Mladé flexibilní seskupení vzniklo na bedrech Technické Univerzity v Liberci a dalších gurmánů současné kultury ze severu. Od svého prvopočátku v roce 2014 studio _STROY generuje design na hranici umění a technologie. Dnes pod touto značkou vznikají projekty od webdesignu, přes motion nebo 3D grafiku až po instalace a mapping. Ty jsou výjimečné hlavně díky společné práci specialistů z různých oborů, náhledu z mnoha úhlů a mísení rozličných expertíz.

Podporuje

  • Sokol

  • Pražská plynárenská

  • ČT art