Tereza Bartůňková, Štěpán Hejzlar, Oliver Torr, Ondřej Merta (CZ) → Signal Soundscape: Inner Land Study I.

O projektu

Je samota vzácná? Nebo dokonce nutná? Je možné vytvořit podmínky pro kolektivní zážitek na hranici spirituální zkušenosti? Můžeme díky umění hlouběji porozumět vlastním touhám, přáním, prosbám či potřebám? Je možné se dnes dívat do krajiny bez myšlenky na blížící se klimatickou katastrofu? Tyto otázky se snaží kolektiv umělců v audiovizuální studii Inner Land I. artikulovat. A snad na ně i zkusit najít odpovědi. Nechte se tvůrci vytrhnout ze všednosti velkoměsta. Povznést se a vnořit do obrazů, tvarů, asociací či ozvěn přírodních živlů a úkazů. Chvíle osamocení v krajině může vést k silnému prožitku, k okamžiku osvícení, smíření či meditaci. Někde na tuto hranici, mezi umění, světlo, hudbu a vnitřní krajinu, vás umělci dovedou. Necháte se zlákat, uklidníte se, zastavíte, zamyslíte, prozřete. A pak budete opuštěni. Naštěstí.

Tento jedinečný třicetiminutový audiovizuální koncert můžete vidět ve všech festivalových dnech od 19:00, 20:00, 21:00 a 22:00. Cena v předprodeji a na místě je 290 Kč. Děti (6-15 let) a senioři (65+) mají slevu 50 Kč. Se Signal Passem stojí 190 Kč na místě (bez ohledu na věk). Vstup není součástí Signal Passu.

O umělci

Tereza Bartůňková se po skončení magisterských studií scénografie na pražské DAMU věnuje uměleckým projektům v rozličných oborech. Eklekticky proplouvá mezi světem ilustrace, divadla a hudby. Spolupracuje na projektech v předních českých divadlech i v menších experimentálních podnicích. Nejraději se vyjadřuje prostřednictvím média světla, s jehož pomocí vytváří efemérní atmosféru, která dokáže diváka přenést do vnitřní krajiny vlastního podvědomí.

 

Štěpán Hejzlar je jeden z hlavních techniků a stage designerů v performativním prostoru Alta. Věnuje se světlu, zvuku, a poetickému zpracování technických prvků v divadelním kontextu. Spolupracoval také například na hudebních akcích Silent Night.

 

Oliver Torr je audiovizuální umělec žijící v Praze a spoluzakladatel uměleckého kolektivu XYZ. Alternativní přístup ke zvuku si osvojil během studia v Londýně, kde začal vnímat hudbu v širším spektru audiovizuálního umění.

 

Ondřej Merta (nona rec, XYZ, Bastl) je hudebník a kazatel vycházející z prostředí industriální samoty.

Podporuje

  • Robe

  • kostel U Salvátora