Collectif Scale (FR) → Flux

19:00-24:00
  • Instalace

O projektu

Tam a zpět. Flux je kinetická a světelná instalace složená z rotujících vrtulí, které vytváří ladnou choreografii. Modulární systém těchto projekčních vrtulí dokáže propsat jakýkoliv tvar a obrazový materiál. Obraz tak zdánlivě visí ve vzduchu a je ovládán softwarem. Výsledkem je kruhovitý, živý, organický a reaktivní objekt, který přechází z poetických do bouřlivých stavů.

Collectif Scale ve svých dílech pravidelně konfrontuje organické a architektonické struktury s novými technologiemi a dynamickým světlem. Jakmile umělci ovládli světlo jako hlavní médium, začali zkoumat svět pohybu, kinetiky a robotiky. Výsledkem je dynamický objekt, který se neustále hýbe tam a zpět.

Producenti umělecké instalace: Tetro, festival Consetllation Metz a Region Grand Est

Zahraniční program Signal Festivalu 2022 vzniká díky podpoře Nadace PPF.

O umělci

Collectif Scale je desetičlenný umělecký kolektiv. Tito průkopníci v oblasti technologického umění kreativně balancují mezi hudbou a vizuálním, světelným a architektonickým designem, současným uměním, přírodou, budoucností, člověkem a světem strojů. Inspirují se současným uměním i populární kulturou. Star Wars je fascinují stejně jako op-art a kinetické umění Victora Vasarelyho, svět videoher neméně než moderní umění. Kolektiv založený v roce 2011 se dnes těší mezinárodnímu uznání.

Podporuje

  • Patron instalace

    Kooperativa

  • Za podpory

    Praha 10