Artists TBA (CZ) → ELEKTROSALON: From the Rave to the Gallery

18:00 - 24:00
  • Doprovodný program
  • Skupinová výstava

O projektu

Skupinová výstava ELEKTROSALON s podtitulem From the Rave to the Gallery prezentuje tvorbu několika autorů, kteří začínali jako tzv. visual makers nebo osvětlovači na klubové či rave scéně. Scéně, která přinášela mnoho vzrušení, prostoru vyzkoušet nové věci, chuť experimentovat s novými médii, dělat chyby a umělecky se rozvíjet. Scéně, která je spojená s elektronickou hudbou a kreativitou.

Název výstavy ELEKTROSALON odkazuje k salónním výstavám, které byly populární na přelomu 19. a 20. století. Výstava je ale maximálně aktuální, imerzivní a multimediální. Tradiční vnímání salonní přehlídky tak posouvá do živé současnosti. Nabízí rozdílná multimediální díla, která ve společném prostoru vytváří nový a jedinečný dialog, novou inscenaci či prostředí, které diváka pohltí klidně i na několik hodin.

Kurátorem výstavy ELEKTROSALON je Marek Šilpoch.

Více informací o projektu najdete na webových stránkách elektrosalon.art

Vstup se Signal Plus nebo Signal VIP. Vstup lze zakoupit i samostatně.

O umělci

Vystavující umělci se znají, již spolu spolupracovali nebo společně „svítili“ na nějaké akci. Tvoří totiž specifickou scénu autorů pracujících s médiem světla, kinetismem či podobnými principy. Společně budují jednu scénu, jeden umělecký směr, ve kterém jsou si vzájemně inspirací i soupeři. V galerii se tato sestava setkává poprvé. Mnoho z nich také poprvé dostává příležitost vystavit svou tvorbu jinde než během ravu. Zatímco někteří umělci představí díla, která prezentují jejich současné myšlenky a tvorbu, jiní se ohlédnou zpět a aktualizují své již realizované projekty. Kurátorem výstavy je Marek Šilpoch.

Zkratku TBA, tedy To Be Announced, použivali a používají různé kolektivy v rave subkultuře také ve spojení s "Location TBA", aby vytvořili v návštěvnících napětí, zvědavost a navázali tak či podtrhli (nyní již spíše pseudo) nelegálnost svých eventů. Mnohokrát však byla tato finta využita i z jiného důvodu - samu lokaci bylo složité a obtížné domluvit, a proto do poslední chvíle nebylo mnohokrát vůbec jasné, kde a jestli vůbec se rave uskuteční. Artist TBA odkazuje k tomuto trendu, prvopočátkům nelegálních rave parties, kde šlo spíše o lákadlo samotného kolektivního prožitku, než klasický koncertový line-up, celého kultu anonymity a skryté identity této subkultuře vlastních aspektů. Zde je tak využit ke komunikaci a postupnému odhalení několika různých instalací od umělců, umělkyň a kolektivů tohoto mysteriózního světa.

Podporuje

  • Partner instalace

    The Chemistry Gallery

  • Za podpory

    Holešovická tržnice