Kateřina Šedá (CZ) → Pacific Prague Trail

19:00 - 24:00
  • Karlín/Holešovice
  • Společenský projekt

O projektu

Pacific Prague Trail je jedinečný dvouletý projekt Kateřiny Šedé pro Signal Festival. Umělkyně chápe fenomén světla nově a jinak, než to u festivalu bylo doposud zvykem. Světlo je zde symbolem zastavení, vnitřní svobody a poznání sebe sama.

Signal Festival tak přidává do programu jednu originální trasu, jejíž autorkou je Kateřina Šedá. Právě ta vytvoří pro festival pražskou verzi fenomenální dálkové stezky Pacific Crest Trail, která vede pásmem hor při západním pobřeží USA od hranic s Mexikem po hranice s Kanadou. Místo Pacifické hřebenovky tu tak budeme mít Pražskou hřebenovku.

Na dlouhou výpravu se člověk musí pořádně připravit. Cesta proto začíná už letos. Společně tak budeme prozkoumávat, jak se na tento extrémní trail po pražských ulicích nachystat, jak ho přežít, ale hlavně, jak si ho užít!

Pacific Crest Trail má 4 265 kilometrů, pro naši „pražskou verzi“ si dovolíme posunout desetinnou čárku o trochu blíž. Pražský trail vedoucí z jednoho konce města na druhý bude mít 42,65 km. Praha nemá pouště ani vysoké hory. Přesto je co objevovat, nalézat a sdílet. Příští rok se proto společně vydáme na výpravu Pacific Prague Trail. A kudy přesně povede? To vám ještě neprozradíme! Jedno ale víme určitě, každý z vás to může ovlivnit!

O umělci

Kateřina Šedá je česká umělkyně, která se zaměřuje na sociálně koncipované akce, do nichž často zapojuje ty, kteří s uměním nemají nic společného. Prostřednictvím vyprovokované aktivity se snaží probudit trvalou změnu v jejich chování. Je autorkou více než padesáti projektů v České republice i v zahraničí. Kateřina Šedá je držitelkou finské TAKU Production Prize nebo rakouské Essl Art Award. Za knihu Brnox získala Cenu Magnesia Litera, je také držitelkou ceny Architekt roku. Realizovala sólovou výstavu v Tate Modern v Londýně a mnohé další. Vystavovala mimo jiné na Benátském bienále nebo přehlídce současného umění Documenta 12 v Kasselu.

Podporuje

  • Za podpory

    Praha 8

  • Za podpory

    ZŠ Lyčkovo náměstí