Playmodes (ES) → Horizon

19:00 - 24:00
  • Karlín/Holešovice
  • Imerzivní instalace

O projektu

Horizont je imaginární linie, která odděluje nebe a zemi, když je pozorujeme zdálky. Mimo tuto prostorovou definici můžeme horizont chápat jako soubor možností nebo perspektiv, které cosi nabízejí. Horizon je imerzivní instalace, která si zahrává s našimi limity vnímání prostoru. Otevírá magický svět rozšiřující zdánlivě samozřejmou realitu. Světlo, zvuk, prostor a perspektiva se setkávají v jediném imaginárním mizejícím bodě a nabízejí cestu za hranice fyzické skutečnosti.

Jedna z největších instalací letošního ročníku zaplaví Halu 13 Holešovické tržnice, která dosahuje délky 25 metrů a šířky přes 12 metrů. Na instalaci je použito více než padesát světelných reflektorů různých typů a třicet reproduktorů, jež vytvoří doslova pohlcující zážitek.

O umělci

Playmodes je španělské audiovizuální studio. Věnuje se imerzivním instalacím, videomappingům, architektonickému světelnému designu, digitální scénografii, audiovizuálním nástrojům či sound designu. Jeho členové experimentují s novými formáty nebo open source nástroji. Pracují s technologiemi a nástroji, které sami vytváří. Spolupracují s umělci a vědci z celého světa na projektech v umělecké i komerční sféře. Svou vášeň pro umění, hudbu, vědu, kódování i přírodu promítají také do přednášek a workshopů pro univerzity, školy či nejrůznější instituce.

Podporuje

  • Za podpory

    Holešovická tržnice

  • Za podpory

    Praha 7 – Art District